Premium Sponsors 2012
image

Løbssammensætning

Der kan forventes beslægtede både som vælger forskellig rating. Hver deltager kan og skal vælge enten DH eller IRC som den måle regel båden skal konkurere efter i BBC-2012.

Løbsinddeling vil i 2012 i ret høj grad blive styret af at stævnet indgår i Danish Bigboat Serie. Første stævne i denmne serie er Århus Bigboat i Egå, og da deltagere ifølge forskrifterne ikke kan skifte rating i imellem stævner, og da deltagerne ikke kan skifte klasse imellem stævnerne, vil meget løbsindeling bliv fastlåst af valg og muligheder det første stævne. Det er naturligvis deltagernes eget valg, men de vil nødvendigvis se på mulighederne henover hele året fremfor det enkelte stævne.

I et løb kan der i sagens natur kun konkurrere både efter samme rating. BBC har en lidt mere ensartet deltagerskare end tilfældet er ved andre stævner. Derfor kan vi opdele feltet i 2-3 grupper af konkurrence beslægtede både og afvikle et DH og IRC løb for hver gruppe. Eksempelvis ialt fire løb med et DH- og et IRC-løb for både op til 40-41 fod og et DH- og et IRC-løb for både på 40-41 fod og derover. Det er kun et eksempel, konkret vil det blive fastlagt når den endelige deltagerskare er kendt.

Det vil således forekomme at DH og IRC både starter samtidigt, og sejltider findes i en samlet målgang. Men placeringen udregnes i løb efter hver sit regelsæt og respittid (TAUD og TCC).

En samlet overalt stævnevinder har ingen mening, men det vil være teknisk muligt at finde en DH og en IRC overalt vinder, især hvis og såfremt alle DH og alle IRC starter og sejler samtidigt. Hvilket næppe sker, forventninger er at der opdeles i to starter med forskellig banelængde, grundet det store antal både og deres forskellige karakteristik.

Der findes flere hjælpemidler til udregning af resultat for og til brug hos deltagerne. Arrangørerne anvender sailwave til resultatberegning.